Emilie er advokat og director i Lundgrens i afdelingen for Intellectual Property & Life Science og arbejder mere specifikt med IP-ret og Life Science. Hun rådgiver bl.a. lægemiddelvirksomheder i patentsager og yder regulatorisk rådgivning inden for lægemidler, medico og fødevarer, og nyder den vekslende frihed, erhvervet som advokat giver hende.
På sin vej mod titlen som advokat har Emilie haft mulighed for at afprøve forskellige områder, samtidig med at hun også har søgt udenlands for at udvide sin horisont. Blandt andet har hun læst en LL.M. i Sydney, læst et sommerkursus på Harvard University og arbejdet på advokatkontorer af alle størrelser i løbet af sin studietid.
Et godt råd til den spirende advokat
Som advokat bærer man et stort ansvar, og i titlen ligger et tillidshverv, som din klient har betroet dig. Det skal man lære at håndtere på en sund måde. Man skal imidlertid også være indstillet på, at man kan komme til at lave fejl, særligt i sin fuldmægtigtid – hvilket man heldigvis lærer enormt meget af. Herudover råder Emilie til, at man i højere grad sparer med sine kollegaer på arbejdet.
”Man kan tit få en opfattelse af, at man skal holde kortene tæt ind til kroppen, men i virkeligheden vil det gavne de fleste at dele sine bekymringer og erfaringer med sine kolleger. Det er en læringsproces, og det handler om at udnytte de kompetencer, der er i en virksomhed, så man kan udvikle sig både fagligt og personligt”, siger Emilie.
Fordele og ulemper ved advokatbranchen
For Emilie er titlen som advokat en inkarneret del af hendes identitet, og denne passion har for hende været nøgleordet for at kunne trives i en branche med høj konkurrence.
Hun fremhæver også, at man som advokat i høj grad har mulighed for at tilrettelægge sine dage, som man har lyst – med respekt for klienternes tid. Er man god til at planlægge sin dag, kan man godt have fritidsinteresser og et familieliv ved siden af sit job som advokat.
”Der er mange andre erhverv, der arbejder mere ufleksibelt sammenlignet med advokatbranchen. I advokatbranchen er vi ikke begrænset af fx et vagtskema, og det kan give meget fleksibilitet, hvis man er god til at strukturere sin hverdag”, tilføjer hun.
Tro ikke på alt, hvad du ser i fjernsynet
”Jeg tror, at mange har set alt for meget Netflix. I de fleste advokatserier får de den ene store hastesag ind efter den anden, og de sover nærmest på kontoret 365 dage om året. Sådan er virkeligheden altså ikke”, siger Emilie. Hun understreger, at det nok aldrig bliver et klassisk 8-16 job, men at man heller ikke skal lade sig skræmme af det, man ser på TV.